Holy Cow Wijn

In het kleine dorpje Erichem, gelegen in het oude graafschap Buren, op een kleine 30 kilometer van Slot Doddendael ligt het Betuws Wijndomein. Met bijna 6,5 hectare wijngaard en 16.000 stokken behoort het tot een van de grotere wijngaarden van Nederland. Er wordt gebruik gemaakt van speciale druivenrassen die door veredeling speciaal geschikt zijn gemaakt voor het Nederlandse klimaat, in vergelijking met de klassieke Europese rassen zijn deze druiven eerder rijp, hebben dus minder zonuren nodig en zijn minder gevoelig voor meeldauw, een schimmelziekte die met name voorkomt in vochtige klimaten. Aangeplant zijn onder andere Johanitter, Solaris, Regent, Cabernet Cortis, Muscat Bleu, Palatina en Souvignier Gris.

In samenwerking met Diederik Beker, wijnmaker en eigenaar van het Betuws Wijndomein, zijn wij op zoek gegaan naar een unieke wijn voor ons eigen label. Wij hebben gekozen voor een blend van 85% Johanitter en 15% Solaris wat zorgt voor een frisse, fruitige wijn met tonen van appel en citrus. Een heerlijke wijn bij een salade, voorgerechten of wit vlees maar ook als aperitief.

Prijswinnaar
De wijn is ingezonden naar verschillende wijnkeuringen, waaronder naar de wijnkeuring van het Weinbauinstitut Freiburg – Duitsland en naar de wijnkeuring van de Lage Landen. Op beide keuringen won deze Johanitter de derde prijs.

De wijn wordt geserveerd in onze Brasserie Baronne en is tevens te koop om thuis van te genieten.
De prijs voor een fles wijn in de winkel is € 12,50.